Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Για κυρίες: "Πρέπει να μιλήσουμε για τη σχέση μας"
zeugari-chorizei

Για κυρίες: "Πρέπει να μιλήσουμε για τη σχέση μας"

Νιώθεις την ανάγκη να του μιλήσεις για τη σχέση σας; Πως θα συμπεριφερθείς ανάλογα με το ζώδιο του! Έχεις θέμα επικοινωνίας στη σχέση σου; Ανεξάρτητα από ζώδιο, δεν υπάρχει άντρας που να μην κυριεύεται από πανικό, αν του πεις ότι θέλεις να κουβεντιάσετε για κάποιο θέμα της σχέσης σας. ΄Η, ακόμα χειρότερα, για τη σχέση γενικά, για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της (μπρρρ!). Πώς θα τον …καθίσεις κάτω και θα τον κάνεις να σε ακούσει;  Το κάθε ζώδιο έχει τον πιο κατάλληλο τρόπο προσέγγισης ώστε να γίνει περισσότερο δεκτικό σε τέτοιου είδους κουβέντες. (Προσοχή: το να μουλιάζετε σε μια μπανιέρα με μπουρμπουλήθρες και κεριά ολόγυρα, πριν ή μετά το σεξ, δεν περιλαμβάνεται—εκτός κι αν θέλεις να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα κάνοντάς τον να… ξενερώσει).


ΚΡΙΟΣ: Αν θες να φέρεις έναν  Κριό σε φάση που να δεχτεί καλύτερα μια τέτοιου τύπου συζήτηση, φρόντισε να έχει προηγηθεί μια δραστηριότητα που να του έχει εξαντλήσει αρκετά τα αποθέματά του σε αδρεναλίνη και επίσης θα του έχει ανεβάσει τη διάθεση. Για παράδειγμα, να παρακολουθήσετε μαζί έναν ωραίο αγώνα που θα κερδίσει η ομάδα του. Αλλά να κερδίσει, έτσι; (Αν χάσει, ξέχνα το). Άνοιξε τη συζήτηση μιλώντας μεταφορικά («η ζωή είναι ένα ματς αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται το ίδιο και με τις σχέσεις των ανθρώπων…») και μπες στο θέμα από την πλαϊνή είσοδο. Αν η αντίδρασή του δεν σου αρέσει, μην το πάρεις τοις μετρητοίς. Μπορεί αργότερα να αλλάξει γνώμη. Άσ’ το και ξαναέλα σε κάποια άλλη, καλύτερη στιγμή. 

ΤΑΥΡΟΣ: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και νηστικός Ταύρος δεν ακούει. Πρώτα λοιπόν θα τον ταΐσεις. Καλά όμως. Αλλά πρόσεξε μην το κάνεις να φανεί στημένο, γιατί ούτε και στριμωγμένος Ταύρος ακούει, έστω και αν είναι φαγωμένος. Μη δείξεις δηλαδή ότι πρώτα του επιδεικνύεις το προσόν σου να τον ικανοποιείς γαστριμαργικά και μετά του… πασάρεις τον λογαριασμό. Καν’ το να φανεί σαν «μια και το’ φερε η κουβέντα». Μην απαιτήσεις εδώ και τώρα μια απάντηση στα λεγόμενά σου, ιδίως αν είναι ένα ζήτημα που να απαιτεί μια αλλαγή στη σχέση σας ή μια σημαντική απόφαση από μεριάς του. Δώσε του αρκετό χρόνο να το σκεφτεί. Αλλά, γλυκά και μπαμπέσικα, βάλε και μια προθεσμία στην απάντηση, ώστε να την επικαλεστείς σε ώρα ανάγκης. 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αν πεις στον Δίδυμο «θέλω να μιλήσουμε», δεν θα σου φέρει αντίρρηση. Αλλά μαζί του, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Γιατί, αν δεν το έχεις αντιληφθεί από προηγούμενα παρόμοια περιστατικά, βρίσκεσαι απέναντι στον πρωταθλητή του …ξεγλιστρήματος όλου του ζωδιακού. Κανένας άλλος δεν έχει τέτοια ικανότητα να αλλάζει θέμα συζήτησης. Ούτε να σου λέει τόσες κουβέντες που να σου αφήνουν την εντύπωση ότι συμφωνεί και δέχεται, χωρίς στην ουσία να αναλαμβάνει κανενός είδους δέσμευση. Ακόμα και οι ελάχιστοι Δίδυμοι που δεν είναι πολύ του …μπλα-μπλα , το καταφέρνουν αυτό με τη σιωπή και με τα «ναι-όχι-μμμ». Μη χάνεις λοιπόν στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή σου και μην παραπλανιέσαι, νομίζοντας πως άκουσες ό,τι θα ήθελες. Ζήτα συγκεκριμένες επιβεβαιώσεις (αν γινόταν και γραπτές, ακόμα καλύτερα…).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Απ΄ όλο τον ζωδιακό, ο άντρας  Καρκίνος δυσκολεύεται λιγότερο στις περί αισθηματικών συζητήσεις. Για να μην πούμε ότι μπορεί να του αρέσουν κιόλας. Το θέμα λοιπόν μαζί του, δεν είναι τόσο πώς θα ξεκινήσει η κουβέντα, αλλά πώς θα εξελιχθεί. Γιατί μπορεί εσύ να πηγαίνεις για μαλλί και να βγεις κουρεμένη, χειρότερα κι απ’ το ελληνικό χρέος. Με άλλα λόγια, να εκθέσεις κάποια ζητήματα που θα ήθελες να είναι διαφορετικά ή πιο συγκεκριμένα μέσα στη σχέση, και να βρεθείς να απολογείσαι για κάτι σχετικό με το όλο θέμα (ή και άσχετο, δεν παίζει ρόλο) που πλήγωσε την ευαίσθητη καρδιά του Καρκίνου σου. Και να καταλήξεις να ζητάς και συγνώμη από πάνω. Μην τσιμπάς λοιπόν! Εσύ σταθερά, στο θέμα σου!

ΛΕΩΝ: Η πρώτη αντίδραση του Λέοντα, αν του πεις να μιλήσετε για τη σχέση σας, θα είναι να ανασηκώσει ψιλο-ενοχλημένος το φρύδι. Μπα; Τι θέμα έχεις με τη σχέση σας; Είναι ακριβώς το είδος της αντίδρασης που κάνει τον άλλο να κομπλάρει και να ψελλίσει:  «Να, μεγαλειότατε, ξέρετε, με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά …». Όμως, αν το παίξεις έτσι, το έχασες. Στάσου απέναντί του αποφασιστικά, ήρεμα αλλά όχι προκλητικά. Μην του αποδίδεις προσωπικά το φταίξιμο για ό,τι λείπει από τη σχέση (αυτό είναι λάθος με οποιονδήποτε,  και στο πολλαπλάσιο με τον Λέοντα). Μην του κάνεις τον οποιονδήποτε ψυχολογικό εκβιασμό, θα εξαγριωθεί. Αντίθετα, τόνιζε επανειλημμένως τα θετικά στον δεσμό σας, και τις δυνατότητές του όχι απλώς να αγγίξει αλλά να ξεπεράσει την τελειότητα! 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος θα αντιδράσει στην αιφνιδιαστική απόπειρα να του επιβάλλεις μια «ενοχλητική»  συζήτηση σαν ένα στρείδι: όσο περισσότερο θα τραβάς να ανοίξει, τόσο θα σφίγγει τα χείλη. Κι αν προσπαθήσεις να το παραβιάσεις με κανένα μαχαίρι, αυτό που αποκλείεται να βρεις μέσα είναι το μαργαριτάρι που ψάχνεις. Με άλλα λόγια, αν θέλεις να κουβεντιάσετε για τη σχέση σας, χρειάζεται μια διαδικασία με συγκεκριμένα βήματα: Θέλω να κουβεντιάσουμε (αίτηση). Για το ακόλουθο θέμα/ θέματα (περιγραφή ημερήσιας διάταξης).  Πότε μπορείς; Έτσι πάει. Με ραντεβού. Ώστε να είναι προετοιμασμένος. Από τη μεριά σου εσύ, αν μπορείς να στηρίξεις με λογικά επιχειρήματα τις θέσεις σου, έχεις πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Αν όμως είσαι της επιχειρηματολογίας «Μα αφού σ’ αγαπάω-ω-ω, σνιφ, σνιφ» , δεν εγγυόμαστε τίποτα. 

ΖΥΓΟΣ: Αν πεις στον Ζυγό να μιλήσετε για τη σχέση σας, θα απαντήσει γλυκά: «Ευχαρίστως, αγάπη μου». Θα σε ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι ναι, μπορεί κι εκείνος σε κάποια σημεία να μην ήταν αυτός που θα ήθελες. Κι εσύ θα έχεις γλυκαθεί, και δεν θα προσέξεις ότι είπε «που θα ήθελες» και όχι «που θα έπρεπε»… Τώρα, το κατά πόσον ο ίδιος θα συμμορφωνόταν με αυτό «που θα ήθελες» είναι μια άλλη υπόθεση. Την οποία θα αποφύγει να συζητήσει. Το έπιασες το νόημα, έτσι; Αν δεν έχεις τη διαρκή εγρήγορση να αποσπάς συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον μετρ της διπλωματίας, έστω και δίνοντάς του (καθορισμένο!) χρόνο να τις αποφασίσει, άσ’ το. Πηγαίνετε σινεμά καλύτερα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Είσαι με έναν Σκορπιό και θες να κάνεις μια «λεπτή» συζήτηση για τη σχέση σας; Αν με πολλούς άντρες μπαίνεις σε επικίνδυνη περιοχή, εδώ βρίσκεσαι σε …ναρκοπέδιο! Εκτός αν επιστρατεύσεις όλη σου την προσοχή, τη διπλωματία, την ψυχραιμία και τη διαίσθηση για να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Γιατί, αν το παίξεις άμεση αντιπαράθεση, απλώς θα «σκοτωθείτε». Επιπλέον θα σου την βγει κι από πάνω. Μιλάς εσύ, που  τότε … και τότε… και τότε…; (Κανονικό φακέλωμα). Δεν στριμώχνεται ο Σκορπιός. Θα πρέπει, όχι απλώς να μην τον υποτιμήσεις, αλλά και να μην του δώσεις την παραμικρή υπόνοια ότι θα ήθελες πολύ να το κάνεις, αλλά κρατιέσαι με τα δόντια. Διαφορετικά, θα αντιδράσει με ένα «όχι σε όλα», και τέρμα η συζήτηση. Οριστικά! 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Αν πεις στον Τοξότη την επικίνδυνη φράση «θέλω να μιλήσουμε για εμάς», θα βγει μια στιγμή να τσεκάρει αν έβαλε συναγερμό στο αυτοκίνητο … και μετά περίμενε τηλεφώνημά του σε κανένα δεκαήμερο από την Παταγονία— και αν… 
Απλώς δεν λένε τέτοια στον Τοξότη. Παθαίνει σοκ με οτιδήποτε συνεπάγεται κάποιου είδους δέσμευση από μεριάς του, ακόμα κι αν πρόκειται για τη συμφωνία να κατεβάζει αυτός τα σκουπίδια κάθε δεύτερη μέρα. Απλώς να του λες να τα κατεβάζει, και θα το κάνει ευχαρίστως, αλλά όχι με συμβόλαιο, κατάλαβες; Μπορείς τώρα εσύ να επεκτείνεις το παράδειγμα σε ακόμα πιο σοβαρότερες δεσμεύσεις και συμφωνίες. Ζήτα του ό,τι θες (σχεδόν), αλλά καν’ το να φαίνεται σαν κάτι που θα ευχαριστήσει εσένα, όχι σαν μόνιμη υποχρέωσή του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πριν πεις στον Αιγόκερω ότι θέλεις να κουβεντιάσετε για τη σχέση, κάνε μια πρόβα όχι μόνο σε αυτή τη φράση, αλλά και σε όλα όσα θέλεις να πεις, απέναντι σε έναν άδειο τοίχο. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην κομπλάρεις, όταν θα παιχτεί στα αλήθεια η σκηνή, καθώς ο Αιγόκερώς σου μπορεί να έχει πιο ανύπαρκτες αντιδράσεις κι από τον ίδιο τον τοίχο. Μην ανησυχήσεις λοιπόν ότι έπαθε …εγκεφαλικό, γι’ αυτό δεν μιλάει ούτε κουνιέται, ούτε να ρωτήσεις έντρομη: «Ακούς;» Ακούει αλλά δεν θέλει να απαντήσει. Και δεν θα το κάνει, όσο και να επιμένεις. Υπέβαλες τα αιτήματά σου, πολύ ωραία, θα εξεταστούν και εν καιρώ θα έχεις την απάντηση. Το μόνο που μπορείς να αποσπάσεις είναι το πότε. Περίπου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Μόνο με έντεχνο στρίμωγμα θα καταφέρεις τον Υδροχόο να κάτσει να κουβεντιάσετε (ή μάλλον να κουβεντιάσεις) για τη σχέση σας. Θα πρέπει να ξεκινήσεις μια πολύ  γενική συζήτηση για την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, για τη συνεννόηση, την αδελφοσύνη των ψυχών γενικά, και των δύο δικών σας ειδικότερα… Για το πόσο ωραία είστε μαζί και πόσο ωραιότερο θα μπορούσε να γίνει… Εξιδανικευμένα πράγματα, όχι προβλήματα και μιζέριες. Σε προειδοποιούμε όμως: όσο η κουβέντα θα πηγαίνει από την ανθρωπότητα στη σχέση σας, τόσο θα μειώνονται οι απαντήσεις του και θα αυξάνονται τα νευρικά βλέμματα προς την πόρτα, την τηλεόραση, το κινητό του. Σόρι, ξέχασε πως έπρεπε ο-πωσ-δή-πο-τε να τηλεφωνήσει στον Κώστα πριν τις 8. Ό,τι πρόλαβες, πρόλαβες…Δεν περίμενες και απάντηση, έτσι; 

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς δεν είναι από τους τύπους που τρομάζουν ιδιαίτερα, αν τους ζητήσεις να κουβεντιάσουν  «για τη σχέση». Τρελαίνεται να τσαλαβουτά στα νερά των συναισθημάτων. Αλλά πιο πολύ του αρέσει να κάνει …πατητές σε όποιον κολυμπάει δίπλα του. Ελπίζουμε λοιπόν να έχεις φορέσει ένα σωσίβιο, γιατί είναι δύσκολο να μιλάς με το στόμα γεμάτο νερό. Αυτή η μεταφορική εικόνα θέλει απλώς να σε προειδοποιήσει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, θα αντιμετωπίσεις πολύ μα πολύ συναισθηματικές καταστάσεις, αλλά με ελάχιστο αντίκτυπο στο πρακτικό επίπεδο, στην καθημερινότητα της σχέσης. Θα έχετε πνιγεί στη συγκίνηση, αλλά δεν θα έχει απαντηθεί κανένα από τα ζητήματα που έθεσες. Φρόντισε λοιπόν να μη χάσεις τον έλεγχο της συζήτησης και να ζητάς συγκεκριμένες απαντήσεις, δεσμεύσεις και ό,τι άλλο σκόπευες.

Πηγή: myastro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X