Ισραήλ: «Αθώος» δηλώνει ο Λίμπερμαν

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι είναι αθώος κατά την διάρκεια της δίκης του για οικονομική απάτη και απιστία, η οποία θα καθορίσει τον πολιτικό του μέλλον.

Ο Λίμπερμαν, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά να καταθέσει από την έναρξη της δίκης στις 17 Φεβρουαρίου, διέψευσε όλες τις κατηγορίες τις οποίες είχε διατυπώσει σε βάρος του ο Ντάνι Αγιαλόν, ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερικών επί της υπουργίας του, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, ο Αγιαλόν, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, είχε δηλώσει ότι ο Λίμπερμαν τον είχε πιέσει να διορίσει πρεσβευτή στην Λετονία τον Ζεέβ Μπεν Άριε που ήταν πρεσβευτής στη Λευκορωσία, ο οποίος είχε νωρίτερα ενημερώσει τον Λίμπερμαν για μια έρευνα της ισραηλινής αστυνομίας σε βάρος του. Ο εισαγγελέας και η αστυνομία θεωρούν ότι ο Λίμπερμαν ήθελε με αυτό τον τρόπο να ανταμείψει τον Μπεν Άριε.

Ο Λίμπερμαν επιβεβαίωσε ότι ο Μπεν Άριε του είχε παραδώσει —πιστεύοντας ότι ενεργεί σωστά — το εν λόγω έγγραφο. “Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούσαν να μου ήταν χρήσιμες. Έσκισα τα χαρτιά και τα πέταξα στις τουαλέτες

Σχετικά άρθρα