Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 ολόκληρο ψάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">περίπου 1½ κιλό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">καθαρισμένο (φαγκρί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">συναγρίδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σκορπίνα κ.λπ.)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 ντομάτες κομμένες σε καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ντομάτα κομμένη σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε. Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα