Σεπτέμβριο το ανώτατο συμβούλιο με το Ισραήλ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία σύγκλησης του κοινού υπουργικού συμβουλίου Ελλάδας – Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συνάντηση στα Ιεροσόλυμα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου (ο οποίος εκτελεί και χρέη υπουργού Εξωτερικών) και το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί έχουν συμφωνήσει σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, έχει καθυστερήσει η διεξαγωγή του συμβουλίου και ενώ η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ανακοινώσει τις ημερομηνίες με τις κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Πολωνίας και τα αντίστοιχα κοινά υπουργικά συμβούλια. Στην ατζέντα του κοινού υπουργικού συμβουλίου Ελλάδας – Ισραήλ αναμένεται να συζητηθούν τα ενεργειακά θέματα, τα αμυντικά, ο τουρισμός και η γεωργία.

Ανησυχία για την Χρυσή Αυγή

Τον έντονο προβληματισμό τους για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα εκφράζουν στο Ισραήλ, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Ενέργειας και ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισαν την ανησυχία τους στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πληροφορίες από την Αθήνα που κάνουν λόγο ότι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος ικανοποιεί την Ισραηλινή πλευρά. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ, ενώ θα επισκεφθεί και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Σχετικά άρθρα