Υλικά Συνταγής
- 2 αβγά
- 1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1-1/4 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 10 μπισκότα
Για τη σπιτική μερέντα
- 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 120 γρ. φουντούκια ψημένα
- 1 κ.σ. γεμάτη κακάο
- 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Για να φτιάξουμε ζύμη για κρέπες χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι να γίνει χυλός. Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο. Αν το μείγμα είναι παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα. Με χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1’ με μία σπάτουλα. Σε 30’’ είναι έτοιμη. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμμένο μπισκότο.
Για τη σπιτική μερέντα
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να ροδίσουν. Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τα φουντούκια. Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.
πηγή: http://www.argiro.gr