Σουτζουκάκια με δύο τρόπους (με κιμά και νηστίσιμα)

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Σουτζουκάκια με κιμά</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. κύμινο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. μαυροδάφνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πατάτες και ελαιόλαδο για τηγάνισμα</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Σουτζουκάκια νηστίσιμα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια (στραγγισμένα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. κύμινο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. μαυροδάφνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο αλεύρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Σάλτσα ντομάτας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό τριμμένες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πελτές ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέσα κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέσα μπαχάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σουτζουκάκια με κιμά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μουσκεύουμε το ψωμί στην μαυροδάφνη για λίγα λεπτά. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε μπωλ. Προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε  μικρά μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο και τα ψήνουμε για 20’ στους 180Ο C.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σάλτσα ντομάτας</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15’. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10’ έως ότου μελώσει η σάλτσα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σουτζουκάκια νηστίσιμα</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ ή με ένα πιρούνι. Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβύθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα