"Μαύροι Πάνθηρες" εναντίον της Χρυσής Αυγής

Μέσω του βρετανικού Channel 4 μαθαίνουμε ότι στους δρόμους της Αθήνας περιπολούν οι “Μαύροι Πάνθηρες” προκειμένου να αποκρούσουν επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών.
Η εικόνα που προβάλλεται για την Αθήνα μέσω του βρετανικού ρεπορτάζ μόνο ειδυλλιακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρουσιάζεται μία εικόνα ζοφερή. Ότι στους δρόμους της Αθήνας οι ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς της Χρυσής Αυγής είναι συνεχείς.
Στην κάμερα μιλάει ο 28χρονος κενυατικής καταγωγής Μάικλ Τσέγκε, ο οποίος ζει στη χώρα μας από βρέφος, καθώς ήρθε με την οικογένεια του όταν ήταν 8 μηνών.
Διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Και δηλώνει ότι ήρθε η ώρα της άμυνας των μαύρων και άλλων μεταναστών απέναντι στις νεοναζιστικές επιθέσεις, καθώς το κράτος δεν τους παρέχει ασφάλεια.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι από τη στιγμή που ενέσκηψε η κρίση, στην Ελλάδα οι πολίτες ψάχνουν κάποιον για να τους ρίξουν την ευθύνη.
Κατηγορούν τους μετανάστες για την υψηλή ανεργία και την εγκληματικότητα.
Προσθέτει ότι οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί- μόνο πέρυσι σημειώθηκαν 150 επιθέσεις που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία. Οι περισσότερες, όμως, -όπως τονίζει το ρεπορτάζ- χάνονται στο σκοτάδι.
Ο απεσταλμένος του καναλιού, Τζαμάλ Οσμάν, μίλησε με τον Τσέγκε, ο οποίος λέει ξεκάθαρα ότι ο ίδιος και κάποιοι φίλοι του έχουν συγκροτήσει τη δική τους “ομάδα άμυνας”, που την έχουν ονομάσει “Μαύροι Πάνθηρες”, και περιπολούν στους δρόμους της Αθήνας, όπου σημειώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

“Δεν φοβάμαι τους νεοναζί, αυτό το ηλίθιο και ανόητο μόρφωμα. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διαλύθηκαν. Στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς θα τους εξαφανίσουμε από το πρόσωπο της γης”, λέει.

Ο Τσέγκε απευθύνει προειδοποίηση προς τα μέλη της Χ.Α.: “Είμαι μέλος των Μαύρων Πανθήρων και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Έτσι απευθύνω μία ευθεία προειδοποίηση: μην να βάζετε με τους μαύρους ανθρώπους με κανέναν τρόπο. Το εννοώ”.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι οι “Μαύροι Πάνθηρες” προστατεύουν ο ένας τον άλλο όταν δέχονται επίθεση. Χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η απάντηση τους είναι άμεση.
Ο Τσέγκε υποστηρίζει ότι η ζωή τους έχει αλλάξει προς το καλύτερο, “τουλάχιστον στη γειτονιά μας”.
Ο ίδιος λέει ότι μεγαλώνοντας στην Ελλάδα ως το μοναδικό μαύρο παιδί στο σχολείο τον ανάγκασε να δίνει καθημερινά μάχη για να κερδίσει το σεβασμό. Διδάχθηκε πολεμικές τέχνες, μία γνώση -που όπως λέει- του δίνει αυτοπεποίθηση απέναντι στους χρυσαυγίτες.
Υποστηρίζει ότι είναι τουλάχιστον ατυχές να νιώθεις ξένος στον τόπο σου. Διότι, όπως υποστηρίζει, μόνο την Ελλάδα αναγνωρίζει ως πατρίδα του, καθώς εδώ έχει μεγαλώσει.
Πλέον, όμως, είναι πατέρας. Και σκοπεύει να μεταβεί στην Κένυα, καθώς -όπως λέει- δεν θέλει να βιώσουν τα παιδιά τους την κακοποίηση που έζησε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα