Τα βερίκοκα χαρίζουν υπέροχο κορμί!

 

Τα βερίκοκα είναι αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα γιατί εκτός από νόστιμα είναι ο απόλυτος σύμμαχος για λεπτό και υγιές κορμί.
Ειδικότερα, πρόκειται για το ιδανικό σνακ, αφού είναι χορταστικά και ολιγοθερμιδικά (περίπου 25 θερμίδες το καθένα). Λόγω των φυσικών σακχάρων που περιέχουν ικανοποιούν την επιθυμία μας για κάτι γλυκό κι έτσι δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε κάποιο παχυντικό επιδόρπιο.
Ένα ακόμη θαυματουργό συστατικό τους είναι οι φυτικές ίνες. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, άλλωστε, οι τελευταίες θεωρούνται το κλειδί για την απώλεια βάρους. Γιατί; Επειδή δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, συνεπώς περιορίζουν την τάση μας για τσιμπολογήματα. Βοηθούν επίσης στο μεταβολισμό του λίπους και στην καύση των θερμίδων.
Τα κίνητρα για να τα προτιμήσουμε όμως δεν σταματούν εδώ, αφού τα «χρυσόμηλα», όπως τα χαρακτήριζαν οι Ρωμαίοι, θεωρούνται άριστη πηγή βιταμίνης Α (συμβάλλει στην υγεία των ματιών και της επιδερμίδας), βιταμίνης C, φλαβονοειδών (γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση), αλλά και καροτενοειδών (β-καροτένιο, λυκοπένιο κ.ά.).
Αν τώρα αισθάνεστε πως έχετε φουσκωμένη κοιλίτσα, τότε υπάρχει ένας ακόμη λόγος να τα επιλέξετε, αφού η κατανάλωσή τους βοηθά στην ομαλή πεπτική λειτουργία και ταυτόχρονα καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα (λόγω της κυτταρίνης και της πηκτίνης).
Προτιμήστε τα φρέσκα ώριμα βερίκοκα (όσο πιο πορτοκαλί είναι, τόσο περισσότερα καροτενοειδή περιέχουν), χωρίς ωστόσο να πείτε «όχι» και στα αποξηραμένα. Τα τελευταία μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες, είναι όμως πιο πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο.

Σχετικά άρθρα