Κοτόπουλο με μαστίχα!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μερίδες (από μπούτι κατά προτίμηση)</li>
<li class="rr_method_list">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</li>
<li class="rr_method_list">250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε λεπτές φετούλες (φρέσκα ή κονσέρβας)</li>
<li class="rr_method_list">3 καρότα κομμένα σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί</li>
<li class="rr_method_list">2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">ελαιόλαδο για το σωτάρισμα</li>
</ul>
<h3>Εκτέλεση</h3>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps"><ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές με το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα.</li>
<li class="rr_method_list">Αφαιρούμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με τη σειρά, για να σωταριστούν, το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα μανιτάρια με τα καρότα και, τέλος, το κοτόπουλο.</li>
<li class="rr_method_list">Σωτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.</li>
<li class="rr_method_list">Μαλακώνουμε ελαφρά το βούτυρο (πχ. 1 λεπτό στα μικροκύματα) και ανακατεύουμε την κοπανισμένη μαστίχα. Προσθέτουμε το μείγμα βούτυρου – μαστίχας στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν (να μαλακώσουν τα λαχανικά και να "τσιμπιέται" το κοτόπουλο). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.</li>
<li class="rr_method_list">Σερβίρουμε με ρύζι.</li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="divider">Πηγή: sintagespareas.gr</div>
</div>

Σχετικά άρθρα