Κρύο μπριάμ με βασιλικό και φέτα βαρελίσια

<p><span style="font-size: x-small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: x-small;">3 μέτρια κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 εκ.</span><br /><span style="font-size: x-small;">2 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.</span><br /><span style="font-size: x-small;">2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.</span><br /><span style="font-size: x-small;">3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.</span><br /><span style="font-size: x-small;">3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: x-small;">100 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια, σε κύβους 1 εκ.</span><br /><span style="font-size: x-small;">80 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: x-small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p><br /><span style="font-size: x-small;"><strong>Δ</strong></span><strong>ιαδικασία</strong></p>
<p><span style="font-size: x-small;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το βασιλικό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαριναριστεί. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες για 3 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε το «μπριάμ» σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη «σάλτσα» ντομάτας, τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: x-small;">Πηγή: gastronomos.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα