Τάρτα με πατάτες και σπαράγγια

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>50 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>30 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη ζύμη</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-250 γρ. αλεύρι</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρόκο αβγού</span><br /><span style="font-size: small;">-2-3 κουτ. σούπας νερό παγωμένο</span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για τη γέμιση</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-500 γρ. πατατούλες</span><br /><span style="font-size: small;">-400 γρ. σπαράγγια</span><br /><span style="font-size: small;">-4 αβγά και 2 κρόκους</span><br /><span style="font-size: small;">-150 γρ. κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: small;">-λίγο λάδι για το τελείωμα</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Ετοιμάζουμε τη ζύμη:</strong> Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό, το νερό, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-18 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κρατάμε τις κορυφές και κόβουμε τα υπόλοιπα σε κομματάκια των 3 εκ. Βάζουμε τα σπαράγγια μαζί με τις πατάτες που βράζουν τα τελευταία 4 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Σουρώνουμε και βάζουμε σε κρύο νερό.</span><br /><span style="font-size: small;">Ανοίγουμε τη ζύμη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολες, σε μέτριο φύλλο και τη στρώνουμε στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μας.</span><br /><span style="font-size: small;">Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε μαζί με τα σπαράγγια στην ταρτιέρα μας. Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Αχνίζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά τις κορυφές από τα σπαράγγια που έχουμε κρατήσει, σουρώνουμε και κατευθείαν τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.</span><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε την τάρτα και σερβίρουμε με τις κορυφές από τα σπαράγγια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα