Πρόσκληση στην Τεχεράνη

Το Ιράν έλαβε “προφορική πρόσκληση” για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη τον Ιούνιο η οποία έχει ως στόχο την εξεύρεση λύσης στη συριακή σύγκρουση, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο τον αναπληρωτή Υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Ο Αμπντολαχιάν είπε ότι η Τεχεράνη έχει λάβει “προφορική πρόσκληση, δεν έχει όμως ακόμη λάβει γραπτή πρόσκληση”, σύμφωνα με πρακτορείο.

Η ίδια πηγή δεν διευκρινίζει πάντως ποιος κοινοποίησε την πρόσκληση αυτή, ούτε πότε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται τρεις ημέρες αφότου η Γαλλία επανέλαβε την έντονη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε συμμετοχή του Ιράν, πιστού συμμάχου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, που έχει δεσμευτεί να αποτρέψει την πτώση του καθεστώτος του.

“Στο μέτρο που το Ιράν δεν θέλει να υπάρξει μια πολιτική λύση (στη Συρία), το να έλθει αυτή τη χώρα (στη διάσκεψη) μπορεί να εμποδίσει μια πολιτική λύση και όχι να την ευνοήσει”, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

Ο Αμπντολαχιάν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “με δεδομένο ότι η διάσκεψη της Γενεύης είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση πολιτικής λύσης, μελετούμε με ενδιαφέρον την κάθε πρόταση”.

Σχετικά άρθρα