Μαραθοπιτάκια τηγανιού

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 2 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Αναμονή </strong>20 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-250 γρ. μάραθα ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το φύλλο</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-250 γρ. αλεύρι</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-½ ποτήρι νερό χλιαρό</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας ρακή</span><br /><span style="font-size: small;">-½ κουτ. γλυκού αλάτι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη μους ταραμά</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-40 γρ. ταραμά</span><br /><span style="font-size: small;">-1½ λεμόνι (τον χυμό του)</span><br /><span style="font-size: small;">-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-2 παξιμάδια σταρένια βρεγμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-πιπέρι λευκό</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Ετοιμάζουμε τη μους ταραμά:</strong> Χτυπάμε στο μίξερ τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το μουσκεμένο παξιμάδι εναλλάξ και τέλος το πιπέρι. Σοτάρουμε τα μάραθα και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ½ ποτήρι χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: small;">Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους μεγάλου καρυδιού. Ανοίγουμε στην παλάμη μας την κάθε μπαλίτσα ζύμης, παίρνουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας από το μείγμα μάραθου και τη γεμίζουμε. Κλείνουμε γύρω γύρω τη γέμιση, βάζουμε το πιτάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το πατάμε απαλά με την παλάμη. Αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα πιτάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη μους ταραμά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tip:</strong> Για να βγει η μους αφράτη, δεν πρέπει να δουλέψουμε τον ταραμά πολλή ώρα στο μίξερ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr/</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα