Madeleine

<p><span style="font-size: small;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span><br /><span style="font-size: small;">- 70 γρ. γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">- 3 αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">- 15 γρ. μέλι</span><br /><span style="font-size: small;">- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</span><br /><span style="font-size: small;">- 30 γρ. κακάο</span><br /><span style="font-size: small;">- 220 γρ. βούτυρο μαλακό</span><br /><span style="font-size: small;">- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: small;">- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: small;">- ψιλοκομμένη σοκολάτα</span><br /><span style="font-size: small;">ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ</span><br /><span style="font-size: small;">- 200 γρ. γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">- 190 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά</span><br /><span style="font-size: small;">- 230 γρ. σοκολάτα 70% κακάο</span><br /><span style="font-size: small;">- λίγη τόνγκα</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το μέλι και ανακατεύουμε. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα υγρά και ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μία νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε τη ζύμη των μαντλέν για να μαλακώσει και να φύγει ο αέρας. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βουτυρώνουμε με κρύο βούτυρο και αλευρώνουμε φόρμες μαντλέν. Παγώνουμε τη φόρμα. Βάζουμε τη ζύμη με ίσιο κορνέ. Ρίχνουμε από πάνω κομματάκια σοκολάτας.</span><br /><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 7 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Βγάζουμε από το φούρνο και σηκώνουμε τις μαντλέν να κρυώσουν λίγο.</span><br /><span style="font-size: small;">Για την κρέμα σοκολάτας ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Τρίβουμε λίγη τόνγκα πάνω από τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.</span><br /><span style="font-size: small;">Κάνουμε μία μικρή τρύπα στις χλιαρές μαντλέν. Γεμίζουμε με κρύα κρέμα σοκολάτας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.glykes-alchimies.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα