«Ενισχύουμε τις μάχιμες μονάδες»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “Σε αυτή τη συνεδρίαση, το ΚΥΣΕΑ συζήτησε και ενέκρινε καταρχήν τη Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Νέα Δομή οδηγεί σε αυτό που λέμε ανασυγκρότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με τι στόχο; Με στόχο να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο δυνατές, με ακόμη μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ, για να θωρακίζεται πλήρως η κυριαρχία, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Πατρίδος μας.

Η Νέα Δομή αποτελεί προϊόν μίας συλλογικής προσπάθειας που κράτησε αρκετά χρόνια. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη από αυτούς που προηγήθηκαν και κοιτάξαμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, δίνοντάς της το ουσιαστικό περιεχόμενο που επιχειρήθηκε από την αρχή.

Τι περιλαμβάνει αυτή η ανασυγκρότηση; Όχι μόνο δεν μειώνουμε, αλλά ενισχύουμε τις μάχιμες μονάδες. Συρρικνώνουμε, όμως, τις δομές διοίκησης εκεί που δεν χρειάζονται. Συρρικνώνουμε, δηλαδή, ένα μέρος αυτού που ονομάζεται “στρατιωτική γραφειοκρατία” εκεί που δεν εξυπηρετεί επιχειρησιακούς σκοπούς. Έτσι, με την εφαρμογή της Νέας Δομής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας θα είναι πιο δυνατές, πιο ευέλικτες, με συγκεκριμένες οικονομίες κλίμακας, για να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα στην αποστολή που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα, το Έθνος και ο Λαός μας.

Θέλω, όπως είπα, να ευχαριστήσω όλους που δούλεψαν διαχρονικά. Τις Ηγεσίες που παρέδωσαν η μία τη σκυτάλη αυτής της προσπάθειας στην άλλη. Να ευχαριστήσω τους επιτελείς, να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν επί χρόνια, νύχτα και μέρα, για να φέρουμε αυτό το έργο σε πέρας.

Θέλω, επίσης, να πω, ότι με την ευκαιρία της έγκρισης από το ΚΥΣΕΑ της Νέας Δομής, η οποία προηγουμένως πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων, σε δύο μακράς διαρκείας συνεδριάσεις και εγκρίθηκε, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω δημόσιο έπαινο και να πω πολλά ευχαριστώ από την καρδιά μου, στους χιλιάδες άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους Αρχηγούς, τους Στρατηγούς, τους απλούς Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, τους Στρατευσίμους, όλους, οι οποίοι βρέθηκαν το χειμώνα που πέρασε και βρίσκονται κάθε χειμώνα, με τα πόδια μέσα στη λάσπη στον Έβρο, που βρίσκονται τα πλοία μας, που περιπολούν στις μεθοριακές περιοχές των Ελληνικών Θαλασσών, εκεί που βρίσκονται στα αεροπλάνα μας και κάνουν αναχαιτίσεις, τους πιλότους μα, κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά άρθρα