Ριζότο με καλαμάρια, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>25 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-500 γρ. καλαμαράκια</span><br /><span style="font-size: small;">-500 γρ. ρύζι για ριζότο</span><br /><span style="font-size: small;">-½ λίτρο ζωμό λαχανικών</span><br /><span style="font-size: small;">-½ λίτρο ζωμό ψαριού</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-2 λεμόνια (το ξύσμα τους)</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-150 γρ. βούτυρο φρέσκο</span><br /><span style="font-size: small;">-½ λίτρο κρασί λευκό αρωματικό</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ</span><br /><span style="font-size: small;">-1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 καυτερή πιπερίτσα</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πλένουμε σχολαστικά τα καλαμαράκια και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά στο ελαιόλαδο και το τζίντζερ. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα καλαμαράκια με τη μαρινάδα τους σε μέτρια φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνουμε σταδιακά τους ζωμούς (ανακατεύοντας πάντα), αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την πιπερίτσα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει al dente (20 λεπτά περίπου). Βάζουμε τα καλαμαράκια, την κρέμα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα