Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. μύδια με κέλυφος φρέσκα καθαρισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5-6 ντοματίνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σπιτικό ζωμό ψυγείου μπουκέτο μυρωδικών</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι ( χυμό και ξύσμα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια κομμένα για 2-3′. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα και τον σπιτικό ζωμό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε για 2-3′ σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι να ανοίξουν τα μύδια με τα λίγα υγρά του τηγανιού. </span><span style="font-size: small;">Αραιώνουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε τα μύδια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 1′ να δέσει η σάλτσα και να πήξει. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε λίγο πιπέρι. </span><span style="font-size: small;">Δεν αλατίζουμε ποτέ τα μύδια γιατί είναι ήδη αλμυρά από τη θάλασσα που έχουν μέσα τους. </span><span style="font-size: small;">Μην αφήνετε πολύ ώρα τα μύδια στη φωτιά γιατί συρρικνώνονται, σκληραίνουν και χάνουν όλη τη νοστιμιά τους. Μόλις ανοίξουν είναι έτοιμα ζουμερά και πεντανόστιμα. </span><span style="font-size: small;">Λίγη καυτερή πιπερίτσα τα απογειώνει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα