Πένες ολικής με ρόκα γαλοπούλα και γραβιέρα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά </span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-500 γρ. πένες ολικής αλέσεως</span><br /><span style="font-size: small;">-250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">-200 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">-200 γρ. ρόκα</span><br /><span style="font-size: small;">-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και γυαλίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό που κρατήσαμε στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tip </strong>Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στο φαγητό μας όπως ψιλοκομμένο καρότο και φινόκιο κομμένο σε μικρές λεπτές φέτες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα