Ενίσχυση 9 εκ. ευρώ σε Εύβοια και Χίο, μέσω LEADER

Με περισσότερα από 9 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν η Εύβοια και η Χίος, μέσω των Τοπικών Προγραμμάτων Αειφόρου Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών (LEADER Αλιείας) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία μεταξύ άλλων χρηματοδοτούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τουριστικό, αλιευτικό και θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση σε οικοτεχνίες παραδοσιακού χαρακτήρα.

Η δημόσια δαπάνη του προγράμματος που αφορά την Εύβοια ανέρχεται σε 4.690.000 ευρώ, και τη Χίο σε 4.600.000 ευρώ. Η υπογραφή των εν λόγω προγραμμάτων έγινε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι από τον αρμόδιο υπουργό, Αθ. Τσαυτάρη και τους εκπροσώπους των Ομάδων Τοπικής Δράσης Εύβοιας και Χίου, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου και βουλευτών των δύο περιοχών.

Στη σημασία των προγραμμάτων αυτών για τη βελτίωση του παραγωγικού δυναμικού και την ποιότητα ζωής σε μία ευρύτερη ζώνη των περιοχών όπου υλοποιούνται, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστοποιώντας ότι σύντομα πρόκειται να ακολουθήσει η υπογραφή και άλλων Leader Αλιείας, με πρώτη την περιοχή της Σάμου.

“Έχουμε μία σειρά δράσεων η οποία ολοκληρώνεται σιγά σιγά και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε τον τομέα της αλιείας που έχει μεγάλη συμβολή στην ελληνική οικονομία. Λίγοι γνωρίζουν, ας πούμε, ότι δυναμικό εξαγωγικό προϊόν μας είναι η τσιπούρα και το λαβράκι

Σχετικά άρθρα