Δωρεά εμβολίων κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου από τη Pfizer Hellas  thumbnail
Στηρίζει τους "Γιατρούς του κόσμου" για την εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων παιδιών.....

Δωρεά εμβολίων κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου από τη Pfizer Hellas

Η Pfizer Hellas στηρίζει τους «Γιατρούς του Κόσμου»
για την εμβολιαστική κάλυψη
ανασφάλιστων παιδιών στην Β. Ελλάδα


 


Δωρεάν εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής και μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου προσέφερε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για την εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων παιδιών στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης.Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΟΦ σχετικά με τις δωρεές φαρμάκων, στα γραφεία του παραρτήματος Καβάλας των «Γιατρών του Κόσμου» από εργαζόμενους της εταιρείας Pfizer.


Τα συνολικά 100 συζευγμένα εμβόλια, θα χορηγηθούν σε ανασφάλιστα παιδιά του νομού Καβάλας είτε από τους εθελοντές γιατρούς της οργάνωσης είτε από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και από τα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης είτε κατά τη διάρκεια των αποστολών σε άλλους νομούς της Β. Ελλάδας.


Η κ. Άννα Γιοβανιού, Υπεύθυνη του Παραρτήματος Καβάλας της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», παραλαμβάνοντας τη δωρεά δήλωσε ότι: «Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, με βασική αρχή ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και εμβολιασμούς σε άπορα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, χρώματος ή άλλης διάκρισης. Η προσφορά της Pfizer Hellas αποτελεί για εμάς σημαντική βοήθεια, προκειμένου να καλύψουμε τις διαρκείς ανάγκες μας σε εμβόλια και να εξυπηρετήσουμε τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα που λαμβάνουμε, καθώς η κρίση στη χώρα μας βαθαίνει. Εκδηλώσεις ευαισθησίας, όπως αυτή, μας δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας».


Στη συνέχεια η κα. Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas, ανέφερε σχετικά: «Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας αποτελεί για όλους εμάς στη Pfizer Hellas βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων μας. Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε ενεργά φορείς, όπως οι “Γιατροί του Κόσμου”, οι οποίοι λειτουργούν ως σύμμαχοι των τοπικών κοινωνιών και επενδύουν σε πρακτικές, όπως ο εμβολιασμός, που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά τόσο στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όσο και στην προστασία της δημόσιας υγείας.»


Για περισσότερες πληροφορίες:
Έλενα Αποστολοπούλου / Communications and Patient Alliances Manager
email: eleni.apostolopoulou@pfizer.com / τηλ. 210 6785957[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X