"Λουκουμάδες" μελιτζάνας

<p><span style="font-size: small;">Το "λουκουμάδες" αφορά το τελικό (οπτικό) αποτέλεσμα, ενώ το "μελιτζάνας" προδίδει το βασικό υλικό!</span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">10 νεαρές μελιτζάνες (για να μην έχουν κάνει σπόρους)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μια χούφτα αλάτι χοντρό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">0,5 λίτρο μπύρα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πάπρικα καυτερή</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 σκελ. σκόρδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. αλάτι ψιλό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 σφηνάκι ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα</span></li>
</ul>
<div>
<p><strong><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></strong></p>
<p><br /><span style="font-size: small;">Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια εκατοστού.</span><br /><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι.</span><br /><span style="font-size: small;">Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι, ανακατεύοντας, μπύρα, αλεύρι, σκόρδο, ελαιόλαδο (για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), πάπρικα και ψιλό αλάτι.</span><br /><span style="font-size: small;">Ξεπλένουμε καλά τους μελιτζανόκυβους, τους στύβουμε με το χέρι και τους ανακατεύουμε με το κουρκούτι.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι μοιράζουμε το μείγμα μας με κουτάλι.</span><br /><span style="font-size: small;">Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους "λουκουμάδες" μας μέχρι να πάρουν χρωματάκι. Αφαιρούμε, συνέχεια, τις σταγόνες που ξέφυγαν απ' το κουτάλι και κολυμπάνε ελεύθερα μέσα στο λάδι, γιατί θα καούν και θα χαλάσουν τη γεύση του συνόλου (αν έχετε γάτες, δώστε τες εκεί, θα τις τιμήσουν και θα σας εκτιμήσουν! Δοκιμασμένο).</span><br /><span style="font-size: small;">Βγάζουμε τους "λουκουμάδες" σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το παραπανίσιο τηγανόλαδο και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: sintagespareas.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα