Σουφλέ με ψωμί

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">400 γραμ. ψωμί για τοστ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. κασέρι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμ. ζαμπόν</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φλ. γάλα φρέσκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. κρέμα γάλακτος light</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. γραβιέρα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι κατά βούληση</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αφήνουμε στον πάγκο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για το σουφλέ με ψωμί, και να στεγνώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το κασέρι τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δύο πρέζες μοσχοκάρυδο. Τρίβουμε πιπέρι. Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά. Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγών-γάλατος. Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε. Ιδανικά όμως, για αφράτο αποτέλεσμα σας προτείνω να τα σκεπάσετε με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήσετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη νύχτα). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο και σερβίρουμε (βγάζουμε κουταλιές, δεν κόβεται) με πράσινη σαλάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα