Μακαρονάδα με θαλασσινά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο σπασμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">880 γρ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. φρέσκες γαρίδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ούζο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για η μακαρονάδα με τα θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα. Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.</span></p>
<span style="font-size: small;"><strong>Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη μακαρονάδα με θαλασσινά.</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι. Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά να πιουν τα σπαγκέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας. Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα. Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα