Ο Έλληνας «κατακτητής» του Σινικού Τείχους

Δεν περπάτησε πουθενά. Κυνηγούσε τις πέτρες που παρέσερνε στο διάβα του στις κατηφόρες. Δρασκέλιζε δυο δυο τα σκαλιά, καθώς οι άπειροι δρομείς γαντζώνονταν από τις άκρες. Είχε συνηθίσει άλλωστε τις απότομες κλίσεις παίζοντας μικρός στα καλντερίμια του Γυθείου. Και είχε ήδη αποκτήσει την απαραίτητη πείρα ως πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου.

Το Σάββατο 18 Μαΐου ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος πρώτευσε σε μια πρωτότυπη διαδρομή: τον Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους της Κίνας. Ήταν ένας αγώνας με πάνω από 5.000 σκαλοπάτια και σκαμπανεβάσματα που κάνουν το υψομετρικό του προφίλ να μοιάζει με καρδιογράφημα.

Γεννημένος το 1978, ο Θεοδωρακάκος ξεχώρισε σε αρκετά αθλήματα ώσπου να καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ο κορυφαίος δρομέας βουνού στην Ελλάδα. Στα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με την κωπηλασία. Αναδείχτηκε πανελληνιονίκης και αγωνίστηκε και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο το 2001 στην Αθήνα κουβαλώντας ακόμη τον υπερβολικό μυϊκό όγκο της κωπηλασίας.

Στα 88 κιλά τότε (σήμερα έχει “στεγνώσει

Σχετικά άρθρα