Παξιμάδια με σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη και γλουτένη)

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></span></p>
<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. βούτυρο καρύδας μαλακό (θερμ. δωμ.)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">130 γραμ. στέβια κρυσταλλική</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη ) λιωμένη για επικάλυψη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε τα παξιμάδια με σοκολάτα, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την στέβια, τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια. Με τα εξαρτήματα ανάδευσης, χτυπάμε τα υλικά για 3-4  λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό και το αλεύρι, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα. Ίσα να ανακατευτούν τα υλικά. Σε βουτυρωμένο ταψάκι μακρόστενο 32 χ22 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές, πάχους 3 χιλιοστών. Κάθε φέτα την κόβουμε στη μέση (βγαίνουν μακριές λωρίδες οι φέτες). Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις στεγνώνουμε σε χαμηλό φούρνο 140 -150 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου, να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανές. Αφού κρυώσουν, περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές. Όταν στεγνώσει η σοκολάτα, φυλάμε τα βουτήματα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά. Δοκιμάστε λίγο τη ζύμη, και αν σας φαίνεται άγλυκη, συμπληρώστε λίγη στέβια. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα