Σπανακόπιτα νηστίσιμη

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό σπανάκι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο (για τη γέμιση και για το λάδωμα των φύλλων)</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Πλένουμε, στύβουμε και κόβουμε το σπανάκι. </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong> Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, να "βραχεί" καλά και να μαραθεί το σπανάκι.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αποσύρουμε απ' τη φωτιά.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε τη γέμιση.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> Συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης λαδώνουμε. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> Χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα το φύλλο.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr </span></div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα