Ρεβύθια λεμονάτα σε ζωμό

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">500 γρ. ρεβίθια µε τη φλούδα τους</span><br /><span style="font-size: small;">1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, </span><br /><span style="font-size: small;">σε καρεδάκια</span><br /><span style="font-size: small;">4 κλωνάρια δεντρολίβανου (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο) </span><br /><span style="font-size: small;">4 – 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</span><br /><span style="font-size: small;">χυµός από 1 – 2 λεµόνια</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">αλατοπίπερο</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι ηµίχοντρο (για το µούλιασµα των οσπρίων)</span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αποβραδίς βάζουµε τα ρεβίθια σε µια λεκάνη µε χλιαρό νερό και 2 χούφτες ηµίχοντρο αλάτι. Με το αλάτι τα ρεβίθια θα κρατήσουν το σχήµα τους στο βράσιµο και δεν θα φύγουν τα φλούδια τους. Την εποµένη τα ξεπλένουµε πολύ καλά 2 – 3 φορές. Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου µε 2 λίτρα νερό. Βράζουµε για 3 – 4 λεπτά, ίσα να αρωµατιστεί το νερό. Αποσύρουµε, σκεπάζουµε και αφήνουµε στην άκρη µέχρι να ετοιµάσουµε τα υπόλοιπα υλικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα τα ρεβίθια και τα κρεµµύδια και προσθέτουµε το λάδι και το ζωµό του δεντρολίβανου σουρωµένο. Πρέπει το υγρό να σκεπάζει τα υλικά κατά 5 – 6 εκ. Αν χρειαστεί, συµπληρώνουµε νερό. Βάζουµε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, µόλις κοχλάσει το υγρό, χαµηλώνουµε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά. Βράζουµε για 1 – 1½ ώρα µέχρι να χυλώσει η ρεβιθάδα. Στο τέλος, αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε το χυµό λεµονιού και τον ψιλοκοµµένο άνηθο. Ανακατεύουµε, δοκιµάζουµε και σερβίρουµε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: gastronomos.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα