Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

<p><span style="font-size: small;">Μ’ αυτό το νόστιμο γιαχνιστό ταιριάζει ένα ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο.</span></p>
<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h3>
<div class="ed_body">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 μεγάλα πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε χοντρές ροδέλες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε μέτρια κομμάτια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, της αρεσκείας μας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 δαφνόφυλλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<div>
<p><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong></p>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε τα μανιτάρια ανάλογα με το μέγεθός τους· αν χρησιμοποιήσουμε τα μεγάλα πορτομπέλο, αφαιρούμε το φλούδι τραβώντας το από την ομπρέλα τους και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια πριν τα μαγειρέψουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε τα μικρά άσπρα μανιτάρια, κόβουμε στη μέση τα μεγάλα και αφήνουμε ολόκληρα τα μικρότερα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε αμέσως λίγο αλατοπίπερο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό ίσα να μισοκαλύψει τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Το φαγητό γίνεται και άλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">Θα γιαχνίσουμε μόνο του το κρεμμύδι και μετά θα προσθέσουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ζωμό μυρωδικών ή λαχανικών αντί για νερό (φτιάχνουμε τους ζωμούς χωρίς λάδι).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στο ποτήρι: Μ’ αυτό το νόστιμο γιαχνιστό ταιριάζει ένα ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο.</span></p>
</div>
</div>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: gastronomos.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα