Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια

<p><br /><span style="font-size: small;">Αυτή η συνταγή για Φακές με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια είναι πολύ εύκολη και θα σας εκπλήξει πραγματικά! Είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια και κατάλληλη για τη περίοδο της νηστείας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 45 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες</strong>: 2</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">1/2 κούπα μαύρες φακές beluga ή καφέ φακές</span><br /><span style="font-size: small;">1 κούπα καστανό ρύζι</span><br /><span style="font-size: small;">2,5 κούπες νερό</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κοφτο κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">2 μεγάλα κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 της κούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μία μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και τις 2 κουταλιές του ελαιόλαδου. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις μαύρες φακές, το καστανό ρύζι και χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Tip: επιλέγω τις μαύρες φακές beluga γιατί είναι πολύ νόστιμες και δεν θέλουν μούλιασμα. Τις βράζουμε αμέσως!</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Παράλληλα ενώ βράζουν οι φακές προχωράμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1/4 της κούπας ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε για 20 -25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε ελαφρά για άλλα 5 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Για το σερβίρισμα ανακατεύουμε το καστανό ρύζι με τις φακές και σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Οι Φακές με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια τρώγονται ζεστές αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: alwayshungry.gr</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>

Σχετικά άρθρα