Λουκουμάδες της μαμάς με άρωμα μαστίχας!

Λουκουμάδες! Ένα νόστιμο, παραδοσιακό, νηστίσιμο και λαχταριστό γλυκό για όλη την οικογένεια! Ιδανικό για κυριακάτικο πρωινό ή… brunch στο σπίτι! Τα παιδιά το λατρεύουν και οι μεγάλοι το ζηλεύουν!

Τι χρειαζόμαστε

  • 200 ml νερό
  • 200 ml γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. αλάτι
  • 12 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μαγιά
  • λικέρ μαστίχας
  • τριμμένο καρύδι
  • κανέλα σκόνη

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό δηλαδή να το ανέχεται το δάκτυλο. Το μισό το ρίχνουμε στη λεκάνη με το αλεύρι και το αλάτι και στο υπόλοιπο διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη.Τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη μαζί με λικέρ μαστίχας (η ποσότητα ποικίλει ανάλογα με την ένταση που θέλουμε να πετύχουμε της μαστίχας) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αρκετά παχύς χυλός. Το σκεπάζουμε για 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.

Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Πηγή: sintagespareas.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τραγανοί πεντανόστιμοι μαμαδίστικοι λουκουμάδες

Λουκουμάδες με πορτοκάλι

 

Σχετικά άρθρα