Tips για να απαλλαγείς από το φούσκωμα με φυσικό τρόπο!

<p style="text-align: left;"><span style="font-size: small;"><strong>Από την Ελπινίκη Καπίρη, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο</strong></span></p>
<p style="text-align: left;"><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></p>
<p style="text-align: center;"><span style="font-size: small;"><strong>Απαλλαγείτε από το φούσκωμα με φυσικό τρόπο!</strong></span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;">Τα τελευταία χρόνια αρκετά βότανα έχουν γίνει διάσημα για τις "θεραπευτικές" τους ιδιότητες. Πολλοί μάλιστα, τα αποκαλούν και ως φαρμακευτικά φυτά! Η φυτοθεραπεία, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα την εποχή του Ιπποκράτη στην αρχαία Ελλάδα. Σήμερα, πάνω στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στηρίζεται η ομοιοπαθητική. Η αλήθεια είναι ότι οι ιδιότητές τους καθώς και οι καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν είναι αναρίθμητες. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι κάθε βότανο θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και να μην γίνεται υπερβολή στην κατανάλωσή του!</span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;">Το φούσκωμα ή ο μετεωρισμός ταλαιπωρεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων. Ας δούμε, λοιπόν, πώς με 3 απλά και φυσικά υλικά μπορούμε να ανακουφιστούμε από την αίσθηση του φουσκώματος ή του μετεωρισμού.</span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><strong>Ξίδι</strong></span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;">Το γνωστό σε όλους μας ξίδι, είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο μπορείτε είτε να το αγοράσετε έτοιμο, είτε να το φτιάξετε αφήνοντας απλά ένα μπουκάλι κρασί ανοιχτό για αρκετό διάστημα. Το οξικό οξύ που περιέχεται στο ξίδι έχει την ιδιότητα να ενισχύει την έκκριση των πεπτικών υγρών και του σάλιου, κάτι που φαίνεται να ανακουφίζει από το φούσκωμα, ενώ προστατεύει και τη χλωρίδα του στόματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο φαγητό, να κάνετε γαργάρες ή να φτιάξετε γάλα με μηλόξιδο.</span></p>
<p align="JUSTIFY"><strong><span style="font-size: small;"><em>Φτιάξτε γάλα με μηλόξιδο</em>: Ανακατέψτε 2 κ.σ μηλόξιδο με 2 κ.σ νερό και προσθέστε το σε μισό ποτήρι γάλα. Πιείτε το το πρωί με άδειο στομάχι.</span></strong></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><strong>Κανέλα</strong></span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;">Η κανέλα, γνωστό αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό, χρησιμοποιείται συνήθως στην αποξηραμένη της μορφή. Οι ουσίες που περιέχει όπως τανίνες, ευγενόλη, θυμόλη και κουμαρίνη είναι και τα κύρια δραστικά συστατικά της. Η κανέλα διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου και την παραγωγή του γαστρικού υγρού γι’ αυτό και φαίνεται να συμβάλλει στην ανακούφιση από το φούσκωμα ή σε πόνους στο άνω μέρος της κοιλιακής χώρας. Μπορείτε να την καταναλώσετε σε διάφορες μορφές όπως ως απλή σκόνη, ως τσάι μετά το φαγητό ή ακόμα και ως λικέρ ή λάδι.</span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><strong><em>Φτιάξτε λάδι κανέλας</em>: Θρυμματίστε 3 – 4 ξυλάκια κανέλας.</strong> Προσθέστε το τρίμμα κανέλας σε ½ φλ. ελαιόλαδο και αφήστε το μείγμα να ‘δέσει’ για περίπου 10 μέρες. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική ή και στην ζαχαροπλαστική σας!</span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><strong>Τζίντζερ</strong></span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;">Το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα, μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση σε στομαχικά προβλήματα όπως είναι το φούσκωμα, το πρήξιμο ακόμα και σε ναυτία από τα ταξίδια. Το κύριο δραστικό συστατικό του τζίντζερ είναι η καυστική τζιντζερόλη που βρίσκεται στο ρίζωμα του φυτού. Είναι προτιμότερο να το καταναλώσετε φρέσκο. Για παράδειγμα, σε περίπτωση ναυτίας μπορείτε απλά να πιπιλήσετε μία φέτα φρέσκου τζίντζερ. Εναλλακτικά, μπορείτε να το καταναλώσετε ως τσάι ή να φτιάξετε σιρόπι τζίντζερ.</span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><strong><em>Φτιάξτε τσάι τζίντζερ</em>: Κόψτε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ,</strong> καθαρίστε το και βράστε το σε 2 φλ. νερό για 30 περίπου λεπτά. Το τζιντζεροτσάι σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ. γλ. μέλι.</span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><strong><em>Φτιάξτε σιρόπι</em>: Βάλτε 2 κ. γλ φρέσκια ρίζα τζίντζερ</strong> τεμαχισμένη σε 1 φλ. νερό. Προσθέστε μέλι (περίπου 8 κ.σ) και βράστε το μείγμα μέχρι να σιροπιάσει. Μπορείτε να προσθέσετε 1 κ. γλ σιρόπι τζίντζερ σε οποιοδήποτε ρόφημα της αρεσκείας σας.  </span></p>
<p align="JUSTIFY"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα