Πένες με πλευρώτους, κοτόπουλο και κατίκι Δομοκού

<div class="mar-top-f ed_body rec-descr">
<p><span style="font-size: small;">Φοβερό καθημερινό φαγητάκι που σου γεμίζει την ψυχή!</span></p>
</div>
<div class="row mar-top-f rec-instr">
<div class="col-sm-6">
<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h3>
<div class="ed_body">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 – 3 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. πένες (ή φαρφάλες ή ριγκατόνι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους*, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 ml λευκό, ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="col-sm-6 sm_mar_top_f">
<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></h3>
<div class="ed_body">
<p><span style="font-size: small;">Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάψει καλά το λάδι για να ροδίσει το πουλερικό. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, 150 ml νερό, το δυόσμο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (δεν χρειάζεται να πήξει, καθότι τα μακαρόνια θα πιουν μέρος των υγρών). Αποσύρουμε, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο με λαδολέμονο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>*Μυστικό </em></span><br /><span style="font-size: small;"><em>Είδος μανιταριών με μπεζ απόχρωση, μαστιχωτή σάρκα και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση – στην ψητή τους εκδοχή η νοστιμιά τους θυμίζει σε πολλούς ψητό κρέας ή συκώτι. Τα βρίσκουμε και σε baby εκδοχή, αλλά και «φιλεταρισμένα», δηλ. καθαρισμένα από το σκληρό κοτσανάκι τους. Εξαιρετικά αυτά που παράγει η ευβοϊκή εταιρεία Δίρφυς (τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Από την ίδια εταιρεία κυκλοφορούν και κίτρινα πλευρώτους. Πρόκειται για ένα είδος με ξεχωριστή νοστιμιά, λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και γλυκίζουσα, φινετσάτη γεύση.</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: gastronomos.gr</span></p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα