Bolognese χωρίς κιμά με μανιτάρια

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">450 γρ ζυμαρικά (για πιο υγιεινά ολικής αλέσεως)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">150 γρ μανιτάρια (μπορείτε και ανάμικτα από διάφορα είδη)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (αν δε βάλετε βάλτε λίγα περισσότερα από τα υπόλοιπα)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 καρότα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι καθαρισμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά καθαρισμένη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλάκια θυμάρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλάκια αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι ρίγανη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας πελτές</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα (μπορείτε να βάλετε light)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγη παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάλτε τα πορτσίνι σε 1 1/2 φλυτζάνι καυτό νερό και αφήστε τα στην άκρη να μαλακώσουν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Χτυπήστε στο μπλέντερ (ή κόψτε στο χέρι) την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάλτε σε κατσαρολίτσα το ελαιόλαδο και σωτάρετε το παραπάνω μίγμα του μπλέντερ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 5 λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τα πορτσίνι (αφού τα στραγγίσουμε και κρατήσουμε το νερό τους), τα υπόλοιπα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα, τον πελτέ και αφήνουμε για ακόμη πέντε λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι (αν δεν έχουμε βάλει, προσθέτουμε απλά 1 1/2 κούπα ζεστό νερό). Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το τυρί μέχρι να ενσωματωθεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσανε (1/2 φλυτζάνι) όταν τα στραγγίζουμε ώστε αν η σάλτσα μας θέλει κι άλλο υγρό να προσθέσουμε από αυτό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα