Αβγοσαλάτα με τόνο και τζίντζερ

<p><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 2 άτομα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Yλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 μπαγκέτα κομμένη στα δύο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κονσέρβα τόνο σε νερό</span><br /><span style="font-size: small;">-½ κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-½ μοσχολέμονο (το ξύσμα του)</span><br /><span style="font-size: small;">-2 καρδιές μαρουλιού</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας μαγιονέζα</span></p>
<p><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για την αβγοσαλάτα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-4 αβγά βρασμένα σφιχτά και ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας κρεμμύδι κόκκινο γλυκό κομμένο σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">-πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα μοσχολέμονου και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε με προσοχή σε άλλο μπολ όλα τα υλικά της αβγοσαλάτας εκτός από τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Κόβουμε την μπαγκέτα στα δύο. Μοιράζουμε στα δυο κομμάτια την αβγοσαλάτα και απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τον τόνο. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις καρδιές μαρουλιού. Συνοδεύουμε με μπαστουνάκια αγγουριού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σημ.: </strong>Για μια πιο light έκδοση της συνταγής, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι και να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα