Φακές σαλάτα

<p><span style="font-size: small;">Ελαφρύ ακόμη και για δίαιτες. Θα το βρουν νόστιμο ακόμη και αυτοί που δεν τρώνε τις φακές.</span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φλτζ. φακές</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φυλλο δάφνης</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">8 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ χυμο λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κ.σ ξυδι βαλσάμικο κρέμα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 καρότο τριμμενο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λιγη ρίγανη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 σκελιδα σκόρδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μερικά baby τοματακια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά τομάτα ξεσποριασμένη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 πιπεριες φλωρίνης σε κυβάκια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
</ul>
<div>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βράζετε τη φακή με λίγο αλάτι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει και τη στραγγίζετε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε για 10 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο κρέμα.</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα