Φαλάφελ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι μαϊντανό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. σόδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. κύμινο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο ελαιόλαδο για το ταψί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 κ.σ. αλεύρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το σερβίρισμα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">αραβικές πίτες μικρές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">καρδιές μαρουλιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ντομάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">γιαούρτι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για να φτιάξουμε τα φαλάφελ, μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένο ρεβύθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα. Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C, για 15 λεπτά τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με αραβικές πίτες, γιαούρτι, λαχανικά η σάλτσα ντομάτας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα