Κινόα με φακές, αβοκάντο και χαλούμι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 ½ φλ. φακές ψιλές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. κινόα ανάμεικτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ώριμα αβοκάντο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">12 μακρόστενα ντοματίνια κομμένα στη μέση</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 πολύ τρυφερά φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">μπόλικο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό (φύλλα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ ξύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. τυρί χαλούμι ή τυρί ταλαγάνι κομμένο σε μικρά καρέ</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τη σαλάτα με κινόα, βράζουμε πρώτα τις φακές σε μικρή κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό. Τις  αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν, και τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο. Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει. Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει. Την στραγγίζουμε καλά και την ρίχνουμε στις φακές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, καθώς και τα φρέσκα μυρωδικά, το χαλούμι. Ανακατεύουμε τη σαλάτα.Σερβίρεται  σκέτη σαν γεύμα η γαρνιτούρα πλάι σε κρέας η πουλερικά. Ενδεικτικά ψήστε για λίγο το τυρί σε αντικολλητικό τηγάνι, κόψτε το σε μικρά καρέ και προσθέστε το στη σαλάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα