Ραχόι: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ανεργία

Τα στοιχεία για την ανεργία που θα δοθούν στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα στην Ισπανία θα είναι ενθαρρυντικά και η χώρα, η οποία πλήττεται από την ύφεση, έχει αρχίσει να κάνει στροφή”, δήλωσε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ο ισπανός πρωθυπουργός συνέστησε να δοθεί προσοχή στους αριθμούς για την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση που θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη, 4 Ιουνίου.

“Εάν τα στοιχεία που έχουμε επιβεβαιωθούν θα είναι πραγματικά ενθαρρυντικά”,τόνισε ο Ραχόι.

Το σημερινό ποσοστό της ανεργίας είναι στο 27% με τους περισσότερους από τους μισούς να είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών. Οικονομολόγοι έχουν προβλέψει ότι η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο εφέτος λόγω της μακράς ύφεσης.

Σύμφωνα με τον Ραχόι, η Ισπανία έχει αφήσει τα χειρότερα της κρίσης πίσω της και ότι η ανεργία μειώνεται. Πρόσθεσε ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει τους φόρους το συντομότερο και ότι το 2015 είναι πιθανό να μειώσει το φόρο εισοδήματος.

Ο ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση προς την Ευρώπη να κινηθεί γρηγορότερα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής και πολιτικής ένωσης που είναι απαραίτητη για να ηρεμήσουν οι αγορές και για να υπάρξουν εγγυήσεις για το μέλλον του ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα