Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη με υπερτροφές

<div class="recipe-ingredients-container print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">800 γρ. γάλα καρύδας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κρυστάλλικη στέβια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. κινόα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ψίχα φιστίκι Αιγίνης</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">1. Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.</span><br /><span style="font-size: small;">2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.</span><br /><span style="font-size: small;">3. Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.</span><br /><span style="font-size: small;">4. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Φανταστείτε ότι φτιάχνουμε ένα κρεμώδες ρυζόγαλο κι αντί για ρύζι βάζουμε κινόα.</span><br /><span style="font-size: small;">5. Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.</span><br /><span style="font-size: small;">6. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα