Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Δαμασκό

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα κοντά σε αστυνομικό τμήμα στη Δαμασκό προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ μελών των υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Τουλάχιστον οκτώ μέλη των καθεστωτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και πολίτες τραυματίστηκαν, μετά μια ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Τζιμπάρ”, δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά η επίθεση μοιάζει με τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι εξτρεμιστές αντάρτες του Μετώπου αλ-Νόσρα που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στον στρατό και τους αντάρτες στη συνοικία Τζομπάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας, η οποία ήταν στόχος αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεων με οβίδες τους τελευταίους μήνες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι καθεστωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης αρκετές συνοικίες της νότιας και νοτιοδυτικής Δαμασκού, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών.

Σχετικά άρθρα