Lemon pie thumbnail

Lemon pie

Τι χρειαζόμαστε:




  • 1 Ζύμη τάρτας

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ

  • 4 κρόκους ελαφρά χτυπημένους

  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό

  • 1/4 κούπας βούτυρο η μαργαρίνη

  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού

  • 4 ασπράδια

  • 1/4 κουταλάκι κρεμόριο (προαιρετικά)

  • 1/2 φλυτζ. ζάχαρη

  •  λίγη βανίλια


Πώς το κάνουμε:



1) Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με το νερό.



2) Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ.



3) Ρίξτε το μείγμα με τα κροκάδια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε πάνω στη φωτιά μεχρι ν΄αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε την από τη φωτιά και ρίξτε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο



4) Αδειάστε την κρέμα πάνω στη τάρτα.



5) Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄αρχίσουν να πήζουν. Ρίξτε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος ρίξτε και τη βανίλια. Ρίξτε τη μαρέγκα με ένα κουτάλι επάνω στη κρέμα να φτάσει μέχρι το χείλος του σκεύους και τη ζύμη της τάρτας. Έτσι δεν θα μαζέψει στο ψήσιμο.



6) Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε τη τάρτα για 10΄μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.



Λίγα μυστικά ακόμα



Αν έχετε χρόνο φτιάξτε δική σας ζύμη τάρτας. Ανακατέψτε 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προσθέστε 1/2 φλυτζ. βούτυρο και τρίξτε το με τα χέρια σας να γίνει τρίμματα. Ρίξτε μια κουταλιά κρύο νερό και ζυμώστε. Αν θέλετε να γίνει πιο τραγανή μπορείτε αντί για νερό να ρίξετε ένα αυγό Η ζύμη θα γίνει πιο αφράτη και συνάμα πιο τραγανή. Απλώστε τη ζύμη τάρτας ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί,βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες και στρώστε τη ζύμη στο σκεύος. Φροντίστε να φτάσει η ζύμη μέχρι το χείλος του σκεύους και να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.Ψήστε για 10-12΄στους 200 βαθμούς.



πηγή: http://www.sintagespareas.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X