Lemon pie

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li><span style="font-size: small;">1 Ζύμη τάρτας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κούπα ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κούπα κορν φλάουρ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κρόκους ελαφρά χτυπημένους</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κούπα χλιαρό νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κούπας βούτυρο η μαργαρίνη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 ασπράδια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κουταλάκι κρεμόριο (προαιρετικά)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλυτζ. ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;"> λίγη βανίλια</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με το νερό.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong> Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> Ρίξτε το μείγμα με τα κροκάδια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε πάνω στη φωτιά μεχρι ν΄αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε την από τη φωτιά και ρίξτε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> Αδειάστε την κρέμα πάνω στη τάρτα.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄αρχίσουν να πήζουν. Ρίξτε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος ρίξτε και τη βανίλια. Ρίξτε τη μαρέγκα με ένα κουτάλι επάνω στη κρέμα να φτάσει μέχρι το χείλος του σκεύους και τη ζύμη της τάρτας. Έτσι δεν θα μαζέψει στο ψήσιμο.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε τη τάρτα για 10΄μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_steptext">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
</div>
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;">Αν έχετε χρόνο φτιάξτε δική σας ζύμη τάρτας. Ανακατέψτε 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προσθέστε 1/2 φλυτζ. βούτυρο και τρίξτε το με τα χέρια σας να γίνει τρίμματα. Ρίξτε μια κουταλιά κρύο νερό και ζυμώστε. Αν θέλετε να γίνει πιο τραγανή μπορείτε αντί για νερό να ρίξετε ένα αυγό Η ζύμη θα γίνει πιο αφράτη και συνάμα πιο τραγανή. Απλώστε τη ζύμη τάρτας ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί,βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες και στρώστε τη ζύμη στο σκεύος. Φροντίστε να φτάσει η ζύμη μέχρι το χείλος του σκεύους και να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.Ψήστε για 10-12΄στους 200 βαθμούς.</span></div>
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα