ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες

Απάντηση δίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες της Κουμουνδούρου. Αυτές αφορούν αρπαγή Τούρκου υπηκόου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως θύμα βασανιστηρίων στην γειτονική χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την απαγωγή και την παράδοση στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλα. Στην πραγματικότητα, η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες, αφού δεν αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα της υπόθεσης. Δεν λέει, δηλαδή, τίποτα για την αρπαγή του Μπουλούτ στο κέντρο της Αθήνας, για την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή είχε πινακίδες που, σύμφωνα με την ίδια την ΕΛΑΣ, ανήκουν σε αστυνομικό όχημα, για τη μεταφορά του στην Τουρκία μέσω παράνομου περάσματος των συνόρων.

Όσο για τα φληναφήματα περί μη κατάθεση ασύλου του Μπουλούτ, την απάντηση έδωσε χτες σε συνέντευξη τύπου η δικηγόρος του, Μαριάννα Τζεφεράκου, από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Πρώτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά προσπάθησε να κάνει αίτηση ασύλου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να το πράξει λόγω του χάους που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεύτερον, την υπόθεσή του είχε αναλάβει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ένας επισήμως αναγνωρισμένος οργανισμός. Το ΕΣΠ, με επίσημο φαξ του, είχε ενημερώσει την Υπηρεσία Αλλοδαπών για την παρουσία στην Ελλάδα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Το φαξ ακολούθησαν αλλεπάλληλες προφορικές επικοινωνίες μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών.

Τρίτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά είχε υποστεί αστυνομικό έλεγχο, προ ημερών, σε τουρκικό εστιατόριο και δεν συνελήφθη κατόπιν παρέμβαση δικηγόρου, μιας και ακριβώς επρόκειτο για πολιτικό πρόσφυγα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ας σταματήσει τις φαιδρές προσπάθειες συγκάλυψης της απαγωγής και ας αρχίσει έρευνα για το ποιες εγχώριες και ξένες υπηρεσίες εμπλέκονται σε αυτήν. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι έκθετη, όπως ακριβώς είναι έκθετη και η κυβέρνηση. Η συγκάλυψη θα αποτύχει.

Σχετικά άρθρα