Έξι νεκροί από νέα επεισόδια βίας στο Ιράκ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε απήχθησαν σήμερα σε νέα επεισόδια βίας στο Ιράκ, θέατρο μιας ανάφλεξης της βίας εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στα περίχωρα της Ρούτμπα, όχι μακριά από τα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, ένοπλοι σκότωσαν τρεις Σύρους οδηγούς φορτηγών που απείχαν ελάχιστα από το να εισέλθουν στο ιρακινό έδαφος και πυρπόλησαν τα οχήματά τους, δήλωσε ο Ίμαντ Άχμεντ αλ Κουμπάισι, ένας τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας Ιρακινός αστυνομικός κι ένας πολίτης απήχθησαν στην ίδια περιοχή, ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί κι ένας πολίτης απήχθησαν στα βόρεια της πόλης.

Στη Φαλούτζα, περίπου 60 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, ένας αξιωματικός του στρατού έπεσε νεκρός από σφαίρες, όπως κι ένας άλλος άνδρας στο κέντρο της πόλης, ενώ στην Γκάρμα, ανατολικά από τη Φαλούτζα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ εναντίον του ενώ βρισκόταν μέσα σε στρατόπεδο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η βία έχει αναζωπυρωθεί στο Ιράκ, εγείροντας εκ νέου φόβους περί επανόδου της χώρας στη θρησκευτικού χαρακτήρα εμφύλια σύρραξη που μαινόταν την περίοδο 2006-2008. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο, μήνα ο οποίος ήταν ο πιο αιματηρός από το 2008.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα