Δεκάδες νεκροί στην επαρχία Χομς

Τουλάχιστον 28 αντάρτες που μάχονταν εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν χθες βράδυ στα βόρεια της επαρχίας Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου μαίνεται ο πόλεμος εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

“28 αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα και μάχες με κυβερνητικές δυνάμεις στους δεντρόκηπους του χωριού Καφαρνάν, όπου κατοικούν κυρίως αλαουίτες”, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το χωριό αυτό “πολιορκείται εδώ και κάποιο καιρό από τους αντάρτες που προσπάθησαν χθες βράδυ να προελάσουν”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το χωριό Καφαρνάν βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη Ταλμπίσε, που ελέγχουν αντάρτες και έχει περικυκλώσει ο στρατός, και την περιοχή Χούλα, που επίσης βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια ανταρτών.

Εξάλλου τουλάχιστον έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση των ανταρτών εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης στην περιφέρεια της Ταλμπίσε.

“Ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στα βόρεια της επαρχίας Χομς, οι αντάρτες επιδιώκουν να ελαττώσουν την πίεση που δέχεται η πόλη Κουσέιρ”, στο νότιο τμήμα της επαρχίας αυτής, εκτίμησε ο Άμπντελ Ραχμάν.

“Το καθεστώς συνεχίζει να στέλνει ενισχύσεις στην Κουσέιρ”, όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίας ανάμεσα στο συριακό στρατό, που υποστηρίζουν δυνάμεις της λιβανικής Χεζμπολάχ, και τους αντάρτες, που έχουν αποκοπεί σε θέσεις στα βόρεια της πόλης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν επιδρομές στην Κουσέιρ και στην περιφέρεια του γειτονικού χωριού αλ Νταμπάα, που σφυροκοπείται από το στρατό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο ιατρικών πηγών και ακτιβιστών.

Η Κουσέιρ είναι ο στόχος της μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστικής επιχείρησης την οποία εξαπέλυσαν ο στρατός και μαχητές της Χεζμπολάχ την 19η Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα