Καταδίκη των διακρίσεων σε βάρος των Αράβων Ισραηλινών από Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε σήμερα τις ρατσιστικές ενέργειες σε βάρος των Αράβων του Ισραήλ μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η πολιτική “φυλετικού διαχωρισμού” των μικρών παιδιών σε ένα ψυχαγωγικό πάρκο.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε επίσης ότι θα προσάγει στη δικαιοσύνη τους Ισραηλινούς εξτρεμιστές που ευθύνονται για επιθέσεις αντιποίνων σε βάρος Παλαιστινίων. “Θέλω να καταδικάσω εντόνως τις ρατσιστικές ενέργειες με στόχο τους Άραβες Ισραηλινούς καθώς και τους βανδαλισμούς σε βάρος Παλαιστινίων, που έγιναν χωρίς να υπάρχει καμία πρόκληση και χωρίς καμία δικαιολογία”, είπε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτά τα φαινόμενα και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κατάλληλα δικαστικά μέσα για να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτά”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Η κατακραυγή ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο “Σούπερλαντ” έκανε διακρίσεις σε βάρος των Αράβων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, ένας δάσκαλος που εργάζεται σε σχολείο στη Γιάφα, κοντά στο Τελ-Αβίβ, τηλεφώνησε στο πάρκο για να οργανώσει μια εκδρομή για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Όταν οι υπεύθυνοι του πάρκου ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για σχολείο Αράβων, του δήλωσαν ότι δεν είχαν διαθέσιμες θέσεις για την ημέρα που επιθυμούσε. Ο δάσκαλος τηλεφώνησε ξανά δηλώνοντας αυτή τη φορά ότι καλεί εκ μέρους ενός εβραϊκού σχολείου και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κλείσει θέσεις την συγκεκριμένη ημέρα.

Η διεύθυνση του πάρκου επιβεβαίωσε ότι δέχεται ξεχωριστά τους Άραβες από τους Εβραίους μαθητές, κατόπιν αιτήματος των ίδιων των σχολείων, ώστε να μην υπάρξει κάποια αντιπαράθεση που θα οδηγούσε σε “εντάσεις και βία μεταξύ των διαφορετικών ομάδων”. Υποσχέθηκε όμως ότι θα αναθεωρήσει την πολιτική που εφαρμόζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα