Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα μέχρι και αύριο καθώς την Τετάρτη περιμένουμε άνοδο κυρίως από τα νότια. Στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις από τις μεσημεριανές ώρες με τον υδράργυρο να σημαδεύει τους 27 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στην Κρήτη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Αύριο στα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα