Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη: Η 1η Επιστημονική ημερίδα thumbnail
Η κατάθλιψη είναι η κύρια αιτία της κακής υγείας και αναπηρίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα, με τα επίσημα στοιχεία μόνον για το 2016 από τους σχετικούς κωδικούς συνταγογράφησης ICD -10, 634.126 συμπολίτες μας πάσχουν από κατάθλιψη, οι δε παραχθείσες αντίστοιχες συνταγές ήταν 3.101.164.

Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη: Η 1η Επιστημονική ημερίδα

Με την «Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη» θα ασχοληθεί η 1η εγχώρια Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στο Δώμα του Νοσοκομείου της Αθήνας «Ο Ευαγγελισμός», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στο πλαίσιο των επιστημονικών εκδηλώσεων "Όταν η φυσικοθεραπεία συνάντησε την ψυχική υγεία". 


Το πρόγραμμα της ημερίδας εκπονήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία.


Οι έγκριτοι εισηγητές μεταξύ των άλλων θα αναφερθούν:
Στην συνταγογράφηση της άσκησης για την κατάθλιψη, όπως προβλέπεται από την σχετική δήλωση πολιτικής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, που τους αναγνωρίζει ως ειδικούς στην κίνηση και την άσκηση.
⦁ Στις ενδείξεις και αντενδείξεις του Επαναληπτικού Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού στην κατάθλιψη ενώ θα απαντήσουν και στα ερωτήματα: 


Biofeedback στην καταθλιπτική διαταραχή;
⦁ Μάλαξη στην κατάθλιψη;
⦁ Τεχνικές χαλάρωσης στην κατάθλιψη;
⦁ Ψυχοκινητική θεραπεία και κατάθλιψη;


Οι ίδιοι οι ασθενείς, μέσα από «το βήμα το ασθενών» της ημερίδας, θα μπορούν να μιλήσουν δημόσια για την εμπειρία τους με την κατάθλιψη.


Δικαίωμα συμμετοχής στην ημερίδα έχουν όλοι οι πτυχιούχοι φυσικοθεραπευτές, ψυχίατροι, (ειδικευμένοι & ειδικευόμενοι), ψυχολόγοι, οι φοιτητές των σχολών τους καθώς και για πρώτη φορά ασθενείς και ενδιαφερόμενοι από το ευρύ κοινό.


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων οι 250 και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά
προτεραιότητας.


Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική μορφή https://goo.gl/KSp6bV


*Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατάθλιψη είναι η κύρια αιτία της κακής υγείας και αναπηρίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα, με τα επίσημα στοιχεία μόνον για το 2016 από τους σχετικούς κωδικούς συνταγογράφησης ICD -10, 634.126 συμπολίτες μας πάσχουν από κατάθλιψη, οι δε παραχθείσες αντίστοιχες συνταγές ήταν 3.101.164.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X