Αφαίρεσα όγκο από το παχύ έντερο: τι πιθανότητες υπάρχουν να ξαναδημιουργηθεί; thumbnail

Η ΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Η αιματογενής διασπορά του όγκου του παχέος εντέρου έδωσε τις μεταστάσεις στο ήπαρ. Αν παρά την αφαίρεση του πρωτοπαθούς όγκου διαπιστώνεται νέος όγκος στο παχύ τότε ίσως προϋπήρχε ή δημιουργήθηκε από διασπορά καρκινικών κυττάρων....

Αφαίρεσα όγκο από το παχύ έντερο: τι πιθανότητες υπάρχουν να ξαναδημιουργηθεί;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Χαίρετε Θα ήθελα αν μπορείτε να με πληροφορήσετε Όταν έχει γίνει χειρουργείο με αφαίρεση καρκινικού όγκου παχέος εντέρου και μετά από ένα χρόνο διαπιστώνονται μεταστάσεις στο ήπαρ κατά πόσο και αν είναι πιθανό να ξαναϋπάρξει καρκινικός όγκος πάλι πίσω στο παχύ έντερο Σας ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο γαστρεντερολόγος Απόστολος Πουλάκης ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το σενάριο που περιγράφεται δεν είναι πιθανό. Η αιματογενής διασπορά του όγκου του παχέος εντέρου έδωσε τις μεταστάσεις στο ήπαρ. Αν παρά την αφαίρεση του πρωτοπαθούς όγκου διαπιστώνεται νέος όγκος στο παχύ τότε ίσως  προϋπήρχε ή δημιουργήθηκε από διασπορά καρκινικών κυττάρων από τον αρχικό όγκο. Η πιθανότητα να υπήρχαν από αρχή 2 όγκοι παχέος εντέρου είναι πολύ μικρή αλλά υπαρκτή(<4%). 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X