Ριζότο με τυριά

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><span>Για 4 μερίδες</span></p>
<p><br /><span>1 κουταλιά ελαιόλαδο</span><br /><span>1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span>1/4 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο</span><br /><span>150 ml λευκό κρασί</span><br /><span>300 γρ. ρύζι ειδικό για ριζότο</span><br /><span>1 λίτρο νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη</span><br /><span>1 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span>½ κουταλάκι πιπέρι</span><br /><span>100 γρ. φρέσκια κρέμα</span><br /><span>50 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα</span><br /><span>40 γρ. τριμμένο τυρί cheddar</span></p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><span>1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για ένα λεπτό να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.</span><br /><span>2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Στην κατσαρόλα με το ρύζι ρίχνουμε λίγο – λίγο, περίπου ½ ποτήρι κάθε φόρα, απ’ το ζεστό νερό με τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά. Όταν το νερό απορροφηθεί, προσθέτουμε το επόμενο 1/2 ποτήρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το νερό να απορροφηθεί.</span><br /><span>3. Εφόσον έχουμε προσθέσει όλο το νερό, διαδικασία που θα πάρει γύρω στα 15 με 18 λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη φρέσκια κρέμα, την παρμεζάνα, το τυρί cheddar και ανακατεύουμε.</span><br /><span>4. Σερβίρουμε το πιάτο με περισσότερη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν θέλουμε. Να θυμάστε ότι το ριζότο αυτό είναι σαν κρέμα και αρκετά ρευστό.</span></p>
<p>ΠΗΓΗ <a href="http://www.athenarecipes.com/" target="_blank">http://www.athenarecipes.com/</a></p>

Σχετικά άρθρα