Φάβα. Απλή και νόστιμη

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">α) Για το μαγείρεμα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2 φλιτζάνες φάβα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">νερό</span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">3 κουταλιές σούπας λάδι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">1 κουταλιά αλάτι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">β) για το σερβίρισμα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">λάδι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι κατά βούληση</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τη φάβα από ξένα σώματα, την ξεπλένουμε και την βάζουμε σε κρύο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση και βγάλει μπόλικο αφρό, την σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και την ξεπλένουμε. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με 4 φλιτζάνες νερό , το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και το λάδι. ΔΕΝ βάζουμε τώρα το αλάτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού (Η κουζίνα μου έχει μέχρι το 9 διαβάθμιση στα μάτια και χαμηλώνω στο 5 ή 6). Όταν σχεδόν εξαντληθεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο….(μoυ πήρε σήμερα άλλες 5 φλιτζάνες εκτός από τις 4 πρώτες). Δεν την ανακατεύουμε με κουτάλα, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα, γιατί αλλιώς «τσικνώνει». Όταν πια έχει χυλώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αν δεν μας αρέσει να είναι κοκκώδης η αίσθηση που θα αφήνει στο στόμα, την αλέθουμε ή στο διαβολάκι ή μέσα στην κατσαρόλα με το mini primmer. Πάντως καλό είναι να μην είναι εντελώς βελουτέ κατά τη γνώμη μου (σ’ άλλους αρέσει σαν κρέμα). Την σερβίρουμε σε δοχείο που να αντέχει την θερμοκρασία της και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου (ακόμη κι αν είναι ελαφρά νερουλή, μέχρι να κρυώσει στερεοποιείται). Βγήκαν 3 μπολ βάζουμε σε κάθε πιάτο την ποσότητα που θέλουμε και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="https://www.cretangastronomy.gr/" target="_blank">https://www.cretangastronomy.gr/</a> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε ακόμα:</span></p>
<h1><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/157145/salata-laxano-me-fava" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Σαλάτα λάχανο με φάβα</span></a></span></h1>
<h1><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/157145/salata-laxano-me-fava" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Σούπα φάβας με καβουρδισμένα φουντούκια</span></a></span></h1>
<h1><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/136493/aravikes-pites-ston-foyrno-me-fava-kai-sardeles" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Αραβικές πίτες στον φούρνο με φάβα και σαρδέλες!</span></a></span></h1>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/136493/aravikes-pites-ston-foyrno-me-fava-kai-sardeles" target="_blank"> </a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα